Velkommen!

Velkommen til min salmeside!

Formålet med siden er at tilbyde nye salmer og sange med melodi. For én ting er at skrive salmer – en anden er at få dem i luften. Og i luften vil for mig sige at nogen synger dem. Salmerne er tænkt som fællessalmer. Men fællessalmer kan naturligvis også synges af enkeltpersoner. Eller læses som digte.

Topbilledet på forsiden viser en spejling. En naturspejling fra Borremosen på Falster fra søndag 17. november 2013. Salmerne spejler virkeligheden gennem min linse. Og virkeligheden er både den synlige og den usynlige. Den synlige spejler sig i den usynlige og den usynlige i den synlige. Der opstår mønstre og skiftende udsigter og indsigter. Salmerne er en udforskning af virkelighedens perspektiver og rummer derfor mange forskellige stemninger og talehandlinger. Det er en glæde for mig hvis personer og fællesskaber bliver inspireret, måske endda beriget, og kan se kendte og nye livsperspektiver i salmernes spejlinger.

Siden udvikler sig … nu og da lægger jeg en ny salme ind. De nyeste hører bl.a. til under kategorien debatsalmer, en ellers ikke-eksisterende kategori. Det dækker over salmer som ret tydeligt afspejler en tendens i tiden, tager udgangspunkt i den og forsøger at reflektere kristeligt over den.
Torsten Borbye Nielsen har i 2015 og 2016 lavet musik til en del salmer, både nye og dem som i mangel på melodi måtte finde sig i en jeg havde flikket sammen selv. Jeg er ved at uploade de nye og meget fine melodier til dem.
Flygtninge- og krisesalmen fra sensommeren 2015 ligger her også nu – den bliver desværre nok ved med at være aktuel. Der er melodier af både Phillip Faber og Torsten Borbye Nielsen til den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *